Verbazing

Het klopt niet maar telt wel

Drie maal drie is vijf. Pipi kan niet rekenen, dat klopt. Maar dat dat voor alle jeugd geldt? Ik betwijfel het, zeker na deze week. Het zijn juist de volwassenen die er niks van bakken. 

Zo klopt de uitslag van het songfestival niet. De punten die door, hoe kan het ook anders, Wit-Rusland werden gegeven, zijn ongeldig. Herrekening was nodig en dat werd een verrekening. Goed voor ons; Duncan krijgt zes punten erbij. Andere landen worden de dupe en zakken een plek omlaag. Alsof dat wat uitmaakt. Je wint. Of niet. En het songfestival komt naar Maastricht. Of niet. Annemarie Penn rekent er wel op, net als het MECC. 

Voor Duncan heeft het in ieder geval geen gevolgen. Veel achtstegroepers kunnen dat helaas niet zeggen. Komen terug van schoolkamp en horen dat dat hun eindtoetsuitslag* toch niet klopt. En dat alleen de nieuwe score telt. Dat je van het Atheneum ineens naar de Havo moet of andersom. Die hele CITO mag van mij sowieso de prullenbak in. Ik doorliep met mijn Mavo/Havo-advies de universiteit met twee vingers in mijn neus terwijl Baudet keer op keer laat zien dat zijn gymnasium-advies niets maar dan ook werkelijk niets zegt over zijn intelligentie. 

Bij APG (ja die van de pensioenen) kunnen ze juist heel goed rekenen. Tot twee cijfers achter de komma weten ze hoeveel vrouwen hoeveel salaris minder verdienen dan hun de mannen met soortgelijke functies. Wat ze niet weten, is hoe dat komt. 

“Onverklaarbaar” volgens HR-directeur Marloes Sengers. Nou, Marloes, dat zal ik je eens voorrekenen: AL je HR-collega’s hebben zitten slapen! 

Terug naar de CITO-uitslag van Baudet. Die uitslag kan nooit gebaseerd zijn op zijn kennis van geschiedenis, taal én rekenen. Waarop dan eigenlijk wel? Thierry heeft het namelijk “nicht gewusst” als hij zijn belachelijke video’s post. Waar hij ook niet op heeft gerekend, is dat Frans Timmermans er met zijn stemmen vandoor gaat. Ik vraag me af wanneer hij voor het laatst gehuild heeft. Vast nu. Misschien wordt het ook tijd dat Thierry eens een goed gesprek voert met die uil van Minerva. Voor dat hij definitief neerdaalt.  

Nu maar hopen dat de einduitslag van de Europese verkiezingen klopt. Want die telt zeker.

*Ter volledigheid: Het ging mis bij de commerciële varianten van de eindtoetsen: de IEP-eindtoets, Route-8, Dia-eindtoets en de AMN-eindtoets. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *