Alledaagse dingen,  Corona,  Verbazing

Ouderenuurtje? Marit, dat kan beter

Lieve Marit,

Dank je wel voor je e-mails. Wat een toestand he? Ik lees duidelijk dat je je zorgen maakt om ons, je dierbare klanten én om je medewerkers. Vast ook over je bedrijf. 

Je omzet deze weken is vast torenhoog maar dat heb je vast niet zo gewild en zeker niet bedoeld. Je zo zorgvuldig gekozen marketingstrategie kan ineens in de prullenbak. Jouw hamsters zijn inmiddels het symbool geworden voor de ware aard van een deel van onze bevolking. Ten tijde van crisis komt die naar boven, zo zeggen ze altijd zo mooi.  

In je mail vraag je om mijn hulp. Natuurlijk krijg je die. We doen het samen! Ik ben er voor je. En voor Ilse. Hoe is het met haar? Je zult maar manager zijn van een supermarkt. Aan het front staan, dag in dag uit. Jezelf en je medewerkers moeten beschermen terwijl je de voorraden op peil probeert te houden. Een glimlach is dan niet meer genoeg. 

Deze week was ik nog bij haar. Triest om te zien inderdaad. Niet alleen dat hamsteren. Vooral het gedrag van mensen. Fijn staan bij te praten midden in het gangpad. Langs mij of de vakkenvullers heen duiken om dat laatste blik kidneybonen uit het schap te grissen. Wat moet Nederland daar trouwens mee? Nergens meer te vinden, maar dat terzijde. 

Rare mensen zijn het. Prima, als ze zich zelf in gevaar willen brengen. Ze doen maar. Alleen: niet ook mij, niet ook jouw medewerkers of anderen die ons land draaiende houden.  En al helemaal niet onze kwetsbare ouderen! 

Gelukkig maak jij je daar ook zorgen over. Je hebt besloten om vanaf maandag speciale ouderenuurtjes in te stellen. Je neemt het voortouw. Top! Inmiddels ben jij en vooral je winkel bijna het symbool geworden van wat zich in ons land afspeelt. Jij geeft het voorbeeld, jij kunt een trend zetten, anderen zullen snel volgen.  Goed dat je dat doet. Mijn steun heb je. 

Maar lieve Marit, en dan ga ik stoppen, je hebt het al druk genoeg.  Een ding moet me van het hart.

Van 7 tot 8 in de ochtend????  Voor mensen van 70 jaar en ouder? 

Dat betekent 6 uur op staan, ontbijten, douchen en alles wat nodig is voordat je naar de winkel kan. Dan als oudere vaak alleen de straat op, op een tijdstip waarop het al stil is en nu helemaal. Welk risico ontstaat er dan? Vallen, overvallen worden? 

Marit, dat kan echt anders. Dat moet anders. 

Echt, het merendeel van ons werkt thuis. Als wij pas na 10-en terecht kunnen, hebben we nog tijd genoeg.  Geloof me, je bent een trendsetter, de rest zal wel volgen. Bel anders even de familie van Eerd en Linders. 

Zoals je zegt, we doen het samen. 

Tot slot: zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Liefs,

Gabriela 

Psstt… Als je Karel en Jan spreekt, kijk ook even of je een oplossing weet voor al die mensen die ons land draaiende houden en nu ook mis grijpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.