Rouwen en verlies

Zonder hen waren wij er niet

Adoptanten. Dat zijn we nu al sinds 2006. Twee soldaten. Jongens, mannen, die hun leven lieten voor ons. We zorgen voor hun graf. Bij de geboorte van onze Jesse, besloten we om nog een derde jongen aan ons gezin toe te voegen. Jesse Gregory, hoe toevallig. Zijn lichaam werd nooit gevonden, zijn naam staat voor eeuwig op The walls of the missing.  Veel hoeven we niet eens te doen, het kerkhof wordt prima onderhouden. Van ons wordt verwacht dat we bloemen brengen bij verjaardagen, de sterfdag, met kerst en Memorial Day in mei.

Voor hun familie en nabestaanden is het zo belangrijk te weten dat daar in dat kleine kikkerlandje families zijn die de graven van hun zonen beheren. En voor ons? Zonder hen waren wij er waarschijnlijk niet eens.

Opdat wij nooit vergeten.

De zoektocht naar het verhaal achter de soldaat gaat onverminderd door. ij het toewijzen probeert met linken te leggen tussen familie en de soldaten. Zo overleed “onze soldaat” Tommy Thompson op 9 november 1944. Op 9 november werd Dries geboren. Onze andere soldaat, wiens naam op de muur staat, heet Jesse L. Gregory. En inderdaad “onze eigen Jesse” is de adoptant van Jesse. Voor onze derde soldaat Foster R Davenport, is er (nog) geen link. Althans niet op die manier.

Inmiddels is er een initiatief om de soldaten een gezicht via een foto te geven. Zelf zoeken we ook door. In de eerste plaats om de familie van Foster, Jesse en Tommy te laten weten wie er voor hun jongens “zorgen”. Maar vooral om hun verhaal te kunnen blijven vertellen. Jonge jongens, soms al getrouwd, vol dromen en plannen. Vertrokken naar Europa om ons te bevrijden en daarbij hun leven gaven. Soms zelfs pas vlak voor de bevrijding of erna.

Foster R. Davenport

Davenport_Foster_R_02
Foster R Davenport

Foster, geboren in 1926 ging naar Beloit Memorial High School in Beloit, Wisconsin. Was waarschijnlijk pas 18 toen hij vertrok vanuit Beloit naar Europa. Overleed op 3 april 1945. Zoon van William La. Davenport (1879) en Helen Instenes Davenport (1886). Jongste broertje van Howard, David en Vera (later Mrs. John (Vera) Voss). De foto is uit een jaarboek van High School.  Het zoeken naar familie van Foster vlot wat meer. Zo vonden we het overlijdensbericht van David uit 1973 die een vrouw Mildred Garry en een dochter Mrs. David (Carolee) Gums en drie zonen David J. of Rockford, Michael L. of Rockton and Jerold D. achterliet. Op dat moment leefde Helen nog.

Tommy M. Thompson

Tommy Thompson

Tommy, getrouwd met Marian K. Thompson woonde in Long Beach, Los Angeles County, California. Kwam ook naar Europa als piloot (en was Second Lieutenant). Tommy overleed op 9 november 1944 in de buurt van Hamburg na hevige bombardementen. Neergeschoten door de Duitsers.  Helaas zijn er geen officiële dossiers meer beschikbaar en komen we dus niet veel verder met het zoeken naar meer informatie of een foto.

Jesse Lee Gregory

jesse gregory

Het dossier van Jesse is in ons bezit en geeft wat aanvullende data. Jesse werd geboren op 8 maart 1916 in Nebraska. Ging in 1942 in dienst en kwam naar Europa. Jesse was waarschijnlijk getrouwd met Laura M. Gegory met wie hij in Kimball, Nebraska woonde. Hij overleed op het slagveld rond Meijel/Asten op 28 oktober 1944. Helaas is zijn lichaam nooit gevonden. Zijn naam staat op de muur. In zijn dosis lezen we een aantal verzoeken van zijn moeder Florence Philpot Gregory en zijn oom Mr. John W. Morgan, overigens zelf ook werkzaam in het leger, om meer informatie.

Nobody deserves to be forgotten!

To all relatives of Foster R Davenport (Beloit Wisconsin), Tommy Thompson (Long Beach La) of Jesse Lee Gregory (Nebraska). We have adopted the graves of this brave soldiers. They gave of themselves to preserve the right of freedom for others. We honor their names and sacrifice. We say “thank you” each day.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *